27 Haziran 2009 Cumartesi

JUNINHO VE SÜPER LİG


juninho çok da yüksek olmayan bir maaşla katar a gitti(yıllık 2.5 milyon euro). yusuf un dengeleri değiştirebildiği ligimizde ben en çok topuz u satan kayseri nin böyle bir oyuncuyu alması gerektiğini düşünüyorum, para da var nasılsa, hem aldığı para neredeyse topuzun kayseri den istediği para...

AVRUPA DA FUTBOLCU KAZANÇLARI


real madrid in son iki yıldız transferinden sonra milan ve kaka başlarını taşlara vuruyorlardır heralde real in ronaldo için verdiklerinden sonra, hem bonservise hem de oyuncuya yaklaşık 1.5 katını verdiler. bu arada ibra tahttan inmiş oldu. ronaldo nun 13 aldığı yerde kaka 9 mu almalı? peki raul ne alacak bu yeni dönemde?

26 Haziran 2009 Cuma

HASAN ŞAŞ, BATUHAN, GÖKHAN ZAN, VOLKAN DEMİREL

ilginç şeyler oluyor...

üç büyüklerin transfer politikaları artık tamamen iflas etmiş durumda. plan, program, vizyon hak getire. bazı örnekler verelim birebir oyunculardan canlı yayınlarda duyduğumuz: mesela batuhan karadeniz der ki: 2011 yılına kadar sözleşmem var, kiralık kontratım(es-es le) bitti, yeni sezonla ilgili kimse beni henüz aramadı, eskişehirspor la bir yıl daha kiralık oynamak için anlaştım, beşiktaş ı bekliyorum. en taze örnek: gökhan zan unutkanlık sonucu sözleşmesindeki opsiyon devreye sokulmadığı için başka takıma bedelsiz gitti. hasan şaş 11 yıllık galatasaray kariyerinin sonuna geldiğinin haberini gazetelerden alıyor, o da aynı cümleyi kuruyor: beni kimse aramadı. bari arayın biz seni düşünmüyoruz deyin. en planlı gibi görünen fenerbahçe de de durum pek farklı değil, tuncay ve aurelio gibi takımın en değerli oyuncuları takımdan bedelsiz ayrılmışken, bu sezonda aynı durum devam ediyor. kaleci volkan ve lugano şu an serbest. üstelik en verimli yaşlarındalar.(27,28) değerleri toplamı ikisinin en az 12 milyon euro. madem volkan la devam etmek istiyosunuz, uzatın euro 2008 sonrası sözleşmesini.

sivas 8-10 milyon euro bütçeyle son iki sezonda toplamda lig lideri, beşiktaş nobre ye yıllık 2.3 milyon euro verebiliyor. fenerbahçe nin iki oyuncudan kaybı ortada, ya da topuz a verdiği bonservisle takım kuruluyor. otuzundaki poulsen için 7 milyon euro vermek normalmiş gibi görülüyor. beşiktaş 5 milyon dolara sattığı oyuncuyu 4 milyon euro ya 8 yıl sonra geri alıyor, üstelik son sezonunu bu oyuncu oynamadan geçirmiş ve de giderken aldığı paranın 5 misli maaşı 4 yıl garanti ediyor.

bu kulüpler nasıl ayakta kalıyor, anlamak mümkün değil...
(not:trabzon a hiç değinmiyorum, yepyeni bir anlayışla, teknik direktörden önce yardımcılarını belirleyecek durumdalar...)