25 Temmuz 2009 Cumartesi

F1 MACARİSTAN


yarın yapılacak yarış öncesi mclaren in son yarıştaki yükselişi sürdürdüğü görülüyor. zaten hamilton ın almanya da startta yaşadığı talihsizlik olmasa yarışın seyri değişik olabilirdi. redbulllar yine favorilerden ve de yarış mclaren le onlar arasında geçecek. sıralama turlarında yağmur bekleniyor, onun dışında hava yine son 2 yarışta olduğu gibi mevsim normallerine göre serin geçecek.

BEKLENEN AÇIKLAMA

daum sonunda açıkladı: avrupa 2.planda.bu zaten bilinen bir şeydi, fakat 1. ağızdan duyulmuş oldu. gerçi her türk takımı için avrupa her zaman 2. plandadır. bu fenerbahçe şampiyonlar liginde çeyrek finale çıktığında da, galatasaray uefa yı aldığında da böyleydi ve de böyle kalmaya devam edecek. bizde başarılar ülke içindeki performansa göre, daha da kötüsü saha içi sonuçlarına bağlı.

23 Temmuz 2009 Perşembe

FIFA UYUYOR


fifa da bizim federasyona benzemeye başladı. takımlar transferde hiçbir kurala uymuyor fakat fifa kılını kıprdatmıyor. man. city terry için, real madrid te ribery için kulüpleriyle anlaşmadan yapmadıkları ayartma kalmadı ama fifa nın gıkı çıkmadı. bayern tehdit etti şikayetle, chelsea internet sitesinden açıklama yaptı fakat fifa dan ses yok. city menajeri hughes açık açık basına bu konu hakkında konuşmaya devam ediyor. bu arada terry için son teklifte katastrofik; aylık 1 milyon sterlin.

BEŞİKTAŞ SIKINTILI


denizli nin çalışmak için tereddütte kalması, takım içi maaş dengesizlikleri, yeni transferlerin uyum sorunu ve de bobo nun belirsizliği beşiktaş ı sıkıntıya sokuyor. alınacak bir kaç kötü sonuçta geçen seneki iyi hava bir anda tersine dönebilir. üstelik bu yıl rakiplerde geçen seneye göre daha güçlü olacak. savunmada gökhan ın ayrılmasına, sakatlığı geçmeyen toraman ı da eklersek, şu anda bu pozisyoda alternetif bulunmuyor. ferrari henüz hazır değil, nihat imza bile atmadı, delgado uzun süre yok(varlığı tartışılır gerçi), bobo her an gidebilir ve de tello hayatından memnun değil, üzerine bir de denizli nin yorgunluğunu eklersek beşiktaş ın sezon zor başlayacak, allah tan şampiyonlar ligi için ön eleme oynamayacaklar.

22 Temmuz 2009 Çarşamba

FENERBAHÇE 2009/2010








öncelikle 3 formada güzel olmuş, fakat sırttaki ülker reklamı biraz işi bozuyor, alışmak zaman alacak. çubuklu forma klasik iç saha forması, yeni bir dizaynla sunuluyor ve de lansmanda söylendiği gibi hep ruhunu bir sonrakine aktarabiliyor, çünkü daha önce belirttiğim gibi bir takımın karakterini belirleyen bir iç saha forması olur ve de ana hatları sabit kalarak yıllar içinde tasarımı değiştirilir sadece. fenerbahçe forma tasarımı konusunda ülkemizde kesinlikle en önde. sarı-beyaz çubuklu forma benim için kuruluş forması olmasının yanında 2 yıl önceki şampiyonlar ligi başarılarının sembolüdür. arma forma ise alternatif bir forma. çok şık görünümlü, sanırım ışığa göre değişik renkler alabiliyor, ancak forma fiyatları biraz tuzlu; orijinal maç forması 89 tl.

DAUM UN İŞİ ZOR


fenerbahçe nin yaptığı son iki brezilyalı transferleriyle bir anda kadrodaki dengeler değişti. uğur boral, selçuk ve de deivid in forma şansları oldukça azaldı. bu oyuncuları hem mental hem de teknik açıdan formda tutma görevi daum a düşüyor. takıma rekabet havası ve adalet duygusu kazandırması gerekir. zico nun düştüğü kezman-semih hatasına düşmemesi gerekir. daum; kim iyiyse, kim formdaysa onu iyi değerlendirip, oynatarak onbir dışındaki oyuncuları da mücadeleye dahil edip, 16-17 kişilik hazır kuvvet bir ekip yapılandırmalı.

21 Temmuz 2009 Salı

TEK EKSİK STOPER KALDI


fenerbahçe yanlışların(borowski, poulsen) kıyısından dönüp, iki önemli transferi iyi fiyatlara bitirmiştir. bu oyuncular uyum sorununu aşabildikleri zaman çok faydalı olacaklardır. özellikle santos 2010 dünya kupası performansına göre transfer yapabilir, yalnız düşündürücü olan cristian la yapılan sözleşmenin iki yıllık olması. burada mutlaka bir şey düşünüldü. maldonado gibi olabileceği aklımıza geliyor hemen. yine iki transfer de doğru mevkilere doğru fiyatlarla yapılmıştır ki, keşke geçen sezon alınabilseydi bu tip iki oyuncu. sanırım bir de yabancı stoper alıp, transferi kapatacak fenerbahçe. bence bir tane de tecrübeli, yerli golcü alınmalı.

20 Temmuz 2009 Pazartesi

JAIME ALGUERSUARI


bu adını bir çırpıda söylemenin mümkün olmadığı genç(90 doğumlu) önümüzdeki haftasonu macaristan de toro rosso adına yarışarak formula tarihinin en genç pilotu olacak.

KAYBETTİK.


vedat okyar 1945-2009

ARDA NIN KAPTANLIĞI

nasıl avrupa da guardiola nın başarısı örnek alınıp genç eski oyuncular takımların başlarına getirildiyse(ferrara, leonardo), temmennim arda nın kaptanlığı da takımlarımıza örnek teşkil etsin. altyapıdan yetişmiş, en az 6-7 senesini kulüplerine adamış oyuncular kaptan olsun. alex in, delgado nun kaptanlığı bir şey ifade etmiyor, takımlarımıza bir şey kazandırmıyor. bu oyuncular karakterleri itibariyle de kaptanlığı zaten haketmiyorlar.