18 Temmuz 2009 Cumartesi

BEŞİKTAŞ 2009/2010 FORMALAR







öncelikle umbro dan kurtuldular. yeni formalar kesinlikle daha iyi olabilirdi, ancak bu bir başlangıç olarak kabul edilmeli. pazarlama stratejisi açısından alternatif renkte bir forma tasarlamalıydılar(mesela kırmızı). ancak beşiktaş ve türk takımlarında ana sorun takımın belirgin bir iç saha ve deplasman forması olmaması. şimdi bu üç formadan hangisi iç saha hangisi dış saha orması belli değil. bir tek baklavalı formanın alternatif ve de az giyileceğini ancak en çok satışın obu modelde yakalacağını düşünüyorum. sıra fenerbahçe ve galatasaray da, onlarda tanıtımlarını önümüzdeki hafta gerçekleştirecekler.

KURALAR

3 takım içinde tabii ki geçilmesi en zor rakip sivas ın karşılaşacağı anderlecht. ama yine de geçilmeyecek bir rakip değil. iyi bir taktik, rakip analizi ve biraz da şans yardımıyla sivas bu turu geçebilir. ilk maçın deplasmanda olması da bir avantaj.

galatasaray ın da dikkatli olması gerekiyor, israil takımları bu tip avrupa maçlarında sürprizlere imza atabiliyorlar. üstelik galatasaray sistem değişikliği sonrası taşlar yerinden epeyce oynamış ve de henüz yerli yerine oturmamış görünüyor ama yine de önlerinde yaklaşık 10 gün var ve bu süre iyi değerlendirilmeli.

fenerbahçe nin rakibi üçü arasında en zayıfı, bir de buna rakip sahadaki maçın seyircisiz olacağını eklersek, en rahat takım fenerbahçe. zaten oturmuş kadro yapısı da bu tip maçlarda sorun yaşatmaz.

17 Temmuz 2009 Cuma

BU YILIN GALATASARAY TARTIŞMASI


medyamız pek sever o oyuncu orda oynar mı, ahmet le mehmet yanyana oynar mı? bu yılın konusu arda olacak. rijkaard belli ki arda yı orta üçlüde düşünüyor, barca daki deco misali.. keita transferi de bunun için yapıldı. tartışmalarda şimdiden başladı oynar oynamaz diye... arda ortada oynar mı bilmem ama bu kadroda o pozisyonun başka bir alternatifi de yok.

16 Temmuz 2009 Perşembe

CITY NİN FORVETLERİ


adebayor u da aldılar. sadece bu sezon transfer edilen forvet sayısı 3 oldu(santa cruz, tevez, adebayor). fazla forvetten zarar gelmez mantığıyla hareket ediyorlar. daha kadroda bellamy, bojinov ve de robinho var. yeni bir futbol sistemi deneyebilirler! bellamy ve bojinov dan en az biri kiralık gidecektir veya satılacaktır.

15 Temmuz 2009 Çarşamba

FENERBAHÇE ÜLKER - 2

fenerbahçe ülker transferde şu ana kadar sessiz kaldı. duyduğuma göre sponsor firma ile bütçe görüşmeleri tamamlanmış ve de transfer çalışmalarına başlanacakmış. ilginç bir durum bu tabii; herhangi bir planlama yok, oyuncu izleme yok. euroleague takımlarının çoğu transferlerini bitirdiler ya da bitirmek üzereler. fenerbahçe ülker ise yeni yeni başlayacak. üstelik şampiyonluk kaybedilmiş, üzerinde bir de efes pilsen eksik noktalarına çok önemli transferler yapmış. mesela ekenomik kriz nedeniyle rus liglerinden çok sayıda oyuncu avrupa ya geri döndü. cska gibi bir takım dağıldı, diğer takımlardan çok değerli oyuncular serbest kaldı ama fenerbahçe kendi sorunlarını halledemediği için bunlardan yaralanamayacak.

GÜNÜN SÖZÜ


kolay kovabiliriz diye türk antrenörlere görev vermek, türk antrenörler için yapılmış rafine bir aşağılamadır.

kaynak: ntvspor/kulübenin yerlileri

13 Temmuz 2009 Pazartesi

26 NUMARANIN SIRRI


hidayet in neden toronto da 26 numaralı formayı seçtiği belli oldu. bu forma numarasının kaynağı kızının doğum günü olan 26 şubat 2009.

ERSAN IN YERİNE MORRIS


barcelona henüz milwakuee ye dönüşü kesinleşen ersan ın yerini terence morris le doldurdu. bu sezon dağılan cska nın önemli ve tecrübeli parçalarından biri olan 30 yaşındaki morris barcelona ile 2 yıllık anlaşma yaptı. terence morris in bir dönem adı efes pilsen le anılmıştı.

ZİNCİRLEME GÜİZA


görünen o ki; güiza gelecek sezon fenerbahçe de olmayacak. vatandaşı aragones gidince güzia da isyan bayrağını açmıştı hatırlarsanız. güiza gidecek ama bu transfer sadece ona ve fenerbahçe ye bağlı değil. man. city, valencia, barcelona ve atletico madrid takımları belirleyecek bu transferi.
  1. david villa valencia dan ayrılırsa güiza valencia ya gidebilir.
  2. forlan atletico madrid ten ayrılırsa yerini güiza alabilir.
  3. direkt olarak man. city ye gidebilir(zayıf bir ihtimal)
barcelona nın güiza yı alacağını sanmıyorum, bir de zenit seçeneği var ama onu da güiza tercih etmez. bu gelişmelerin ardından aykut kocaman ın neden brezilya da olduğunu anlayabiliyoruz.

WEBBER İN ÇIĞLIKLARI


redbull almanya daki performansıyla diğer takımların oldukça önünde olduğunu gösterdi. bu gerçekten şaşırtıcı bir durum. geçen sezon veya sezonbaşı böyle bir durumun olabileceği söylense kimse inanmazdı herhalde. formula 1 de hep saygın ve iyi bir pilot olarak görülen webber 7. yılında (biraz geç olsa da) ilk zaferini elde etmiş oldu. button la iki redbull pilotu arasındaki fark da biraz daha azaldı. redbull böyle devam ederse sezonun kalan kısmı hem markalar hem de pilotlar şampiyonası açısından oldukça çekişmeli geçeceğe benziyor. bu arada webber in yarış sonu takım telsizinden yaşadığı sevinç duyulma değerdi. buradan dinleyebilirsiniz. http://media.drive.com.au/sport/sports-hq/hear-mark-webber-celebrate-629854.html