11 Temmuz 2009 Cumartesi

BEŞİKTAŞLILIK DURUŞU


son yıllarda beşiktaş yönetimi isteklerine uygun davranmayan herkese beşiktaşlılık duruşunu vurgulayan cümlelerle sitem ediyor, camianın ve medyanın önüne atmaya çalışıyor. delgado olayı yönetimin duruşunu bir kez daha ortaya koydu oysaki. malum delgado nun bonservisi tartışılacak kadar yüksek bir bedelle geçen sezon ortalarında ülker den devralındı. geçtimiz sezonun başında da delgado yla espanyol gibi bir talibi varken yıllık 2.1 milyon euro dan 2011 mayısına kadar yeni sözleşme yapıldı, üzerine bir de delgado ya kaptanlık verildi. ardından delgado pek iyi bir sezon geçirmedi, yeni yeni anladığımız kadarıyla da sakat sakat oynatılmak istendi. ve de delgado geçen hafta ameliyat olmak zorunda kaldı. yine bu hafta medyada yönetim ve teknik direktör denizli delgado nun sözleşmesinin askıya alınacağını söylediler, hatta delgado nun da bu durumu kendisinin önerdiğinden bahsettiler. halbuki ispanya dan gelen haberler pek aynı yönde değil. delgado sözleşmeyle ilgili kendisiyle konuşulmadığını, hatta onu bırakın denizli veya herhangi bir yöneticin arayıp, geçmiş olsun bile demediklerindan bahsetmiş. herkes bilmesi gereken appiah da olduğu gibi sözleşmenin askıya alınması için oyuncunun rızası gerekir. ayrıca fenerbahçe de appiah ın sözleşmesini askıya alamamış, fifa yoluyla feshetmişti. böyle bir durum varken delgado sizce sözleşmesinin askıya alınmasına izin verir mi?

10 Temmuz 2009 Cuma

NURBURGRING


malum almanya da formula 1 artık nurburgring ve hockenheim arasında dönüşümlü olarak yapılıyor. yani sıra bu yıl nurburgring de. button ın ingiltere yaşadığı evinde olma heyecanını ve stresini, bu kez vettel göğüsleyecek. üstelik liderde değil. redbull ve brawn yine favori gözüküyor. ferrari için de son şans olacak bu yarış. alonso dedikoduları ise tam gaz devam ediyor. button ın kazanamaması durumunda kalan yarışlarda heyecan bir nebze olsun artabilir, tersinde ise heyecansız olan sezon iyice çekilmez olur.

SPORTİF DİREKTÖR MODASI


takımlarımız gecikmeli de olsa sportif direktörlük pozisyonu oluşturmaya başladılar. daha çok italya, ispanya ve almanya da görülen bu sistem fenerbahçe ile birlikte ülkemizde hayata geçti. fenerbahçe den sonra trabzonspor da sportif direktör istihdam etmeye karar verdi ve ünal karaman ı görüşmek için trabzon a çağırdı. model avrupa ve fenerbahçe ninkiyle aynı. kulübün önemli eski oyuncularından biri bu pozisyon için düşünülmüş. model uygulanır uygulanmaya ama yetki çerçevesini iyi belirlemek gerekiyor. değilse sportif direktör kulüplerimize yarardan çok zarar getirir.

9 Temmuz 2009 Perşembe

ALONSO FERRARI YE YAKIN


raikkonen in performansın dan memnun olmayan ferrari, renault ile sözleşmesi devam eden alonso yu tazminatını ödeyerek gelecek sezon ferrari nin koltuğuna oturtacak. transfer ağustos veya eylül ayında resmiyet kazanacak.

FABIANO MILAN A DOĞRU


golcü arayışındaki milan ın sakinliği taraftarları çıldırtmıştı. gerçi galliani transfer için hala zamanımız var dedi. dzeko, adebayor, huntelaar derken fabiano ismi öne çıktı. sevilla yüklü bir bonservis karşılığında transfere izin verecektir. zaten milan miktarı düşürmek için uğraşıyordur. sevilla istediği 30 milyon civarında.
bir kaç not; rebrov 35 yaşında tekrar dinamo kiev e döndü, van persie sözleşmesini 4 yıl uzattı, sevilla tottenham dan zokora yı transfer etti, benzema sağlık kontrolünü tamamladı.

PORTO ve BİZİMKİLER


porto şampiyonlar ligi nde herhangi bir takımımızın grubuna düşse, hemen herkes sevinir. ama aslında sevinecek bir durum yok çünkü nerdeyse her sene gruplarından çıkıyorlar artı çeyrek final görüyorlar. üstelik her yıl 15-20 milyon euroluk iki ve daha fazlası oyuncu satıyorlar. müthiş bir transfer başarıları var, hem de başarıdan ödün vermeden. son örneği bu sezon: 4 sezon öncesinde 7 milyon euroya aldıkları Lisandro López i geçen hafta lyon a 24 milyon euro ya sattılar. yine 10 milyon euro ya 3 sezon önce alınan Lucho González, diğer bir fransız a marsilya ya 18 milyona satıldı. örnekleri çoğaltmak mümkün; geçen sezon quaresma, bosingwa; önceki sezon; anderson, pepe. uefa ve şampiyonlar ligi kazanıldıktan sonra; deco, carvalho, paulo ferreira, derlei. daha isimler çoğaltılabilir. gelecek sezonlar muhtemelen bu isimlere hulk, ibson, meireles eklenecek. bu transferler incelendiğinde ortak noktalar ortaya çıkıyor.
  • bonservis ödenerek alınan oyuncular 25 yaş ve altı
  • genelde oyuncu kaynağı güney amerika ve portekiz deki küçük takımlar
  • uzun süreli sözleşmeler yapılıyor
  • kadrodan sürekli oyuncu satılarak için alınan oyunculara yer açılıyor

gelelim bizim takımlara; yaşı 27 nin altında ve adı duyulmamış oyuncu transferi sanki yasak. menajerler durumu bildiği için de gelmeyi düşünen oyuncu bile kendini ağırdan satıp ekstra 1 milyon euro koparmaya bakıyor; yeni bahane de eşler oldu artık. ferrari kaça oynuyordu genoa da; maksimum 750 bin euro. çok mu formdaydı, hayır.(olsaydı konfederasyon kupası kadrosunda ya da başka herhangi bir takımın transfer listesinde olurdu.) beşiktaş gelecek 4 sezon için yıllık 2.5 milyon euro verecek ferrari ye. mantık olarak şampiyonlar ligi nde oynayacağı için daha az paraya gönüllü olarak oynaması lazım ama yok, öyle olmuyor bu işler buralarda, üstelik mustafa denizli gibi bir isim oradayken. peki ibrahim toraman sözleşmesini uzatırken, ne kadar isteyecek?

peki ya poulsen; aziz yıldırım futbol takımı için sadece önündeki 3 yılı düşünüyor. bonservisine 7 milyon, kendisinede yıllık 3 milyondan 3 yıllık sözleşme öneriliyor. 3 yıl içinde ve sonrasında bu oyuncudan para kazanma ve verim alma şansınız çok az. poulsen in son sezonun da pek de parlak geçmediği biliniyor.

ya da galatasaray; keita yı aldı 28 inde. satsa satsa rusya ya satar. bizim takımlar haziran ayı gelince başlıyorlar çalışmalara anlayacağınız. izleme komiteleri olsa, geniş bir listeleri olsa 26 yaş üstü bonservisli transfer yapmasalar. yani porto kurduğu organizasyonu ülkemizde gerçekleştirmek çok mu zor.

8 Temmuz 2009 Çarşamba

İTALYA NIN EVLİYASI BEŞİKTAŞ TA


profesyonel kariyerindeki 13.sezonuna 8. takımıyla başlayacak ferrari. sadece 2. kez bonservis ödeniyor onun için. şampiyonlar ligi için geldiğini söylemiş, yıllık alacağı 2.5 milyon euro dan pek bahsetmemiş. italya da kalsa üçte birine anca oynardı heralde. bonservisi ve 3 yıllık anlaşmasını hesaplarsak, 11 - 12 milyon euroluk bir transferdir yapılan, gökhan zan yıllık 1.8 milyon euro vermek varken(ki 1.5 a da oynardı). üstelik hem yabancı hem de 3 yaş daha ihtiyar ve de gökhan dan kesinlikle daha iyi bir oyuncu değil. parayı yurt içine saysalar içim yanmayacak ama beşiktaş son bir buçuk yılda 14 milyon euro yu sıradan ve altı stoperlere(zapo, sivok,ferrari,schildenfeld) saydı. giden diatta hangisinden kötü oyuncuydu acaba.

AULAS IN LİSTESİ


lyon un (kayserili) başkanı aulas transfer trafiğinin ortasında konuştu. benzema, keita ve juninho artık yok, grosso da italya ya dönmek istiyor. benzema nın gidişinin dramatik olduğunu söylüyor. lyon dan kazandığının tam 3 mislini real in ona vereceğini söyleyip, bu anlaşmayı benzema nın ve kulubün reddetmesinin imkansız olduğunu belirtmiş. ana hedefi ise lisandro lopez transferi sonrası trezeguet. sonraki hedefler ise toulouse lu milli forvet Andre-Pierre Gignac, daha önce bir sezon lens e kiralayıp, sonra 8 milyon euro ya nice e sattıkları Loic Remy. tabii aynı paraya almaları zor. bu arada grosso sol bek arayan milan a uygun bir oyuncu, yaşı itibariyle (31)

7 Temmuz 2009 Salı

OBERTAN MANU DA


ronaldo dan gelen parayı fergie kanatlara yatırmaya devam ediyor. fransız ümit milli sağlık kontrolünü geçerse imzayı atacak. görüldüğü gibi aklı selim takımlar paralarını genç ve yetenekli gelecek vaadeden oyunculara yatırıyor. ülkemizdeki gibi 30 ve üzerindeki oyunculara ciddi bonservisler ödenmiyor.

TRANSFER HABERLERİ


italya;
  • pirlo atletico madrid ve chelsea nin tekliflerine rağmen milan kalıyor
  • juventus ve udinese d'agostino transferinde fiyatta anlaşamadı.
  • ibrahimoviç inter de kalıyor, maxwell ile yeni sözleşme görüşmeleri yapılıyor.
  • inter deco ve carvalho dan vazgeçti.
  • felipe melo yeni uzattığı sözleşme sonrası kalmak isterim demiş ama eklemiş: gelecek tanrının ellerindedir!
  • trezeguet ye forvet satışları sonrası o.lyon ve marsilya talip
  • milan ın transfer gecikmesi taraftarın sabrını taşırdı.
ingiltere;
  • fergie tevez in city e gideceğini iddia etti.
  • arsenalli eboue sadece juventus veya inter e gidebileceğini belirtti.
  • liverpoollu ispanyol arbeloa real madrid e yakın, liverpool onun yerini çoktan glen johnson la doldurdu bile.
  • benitez mascherano yu barca ya satmayacaklarını açıkladı.
ispanya;
  • gündemi valencia nın satacağı oyuncular oluşturuyor, özellikle silva,villa ve mata.
  • ikinci bir gündem ise real in kadrosunda yeralan ve satılmak veya takaslarda kullanılmak istenen 10 kadar futbolcu: sneijder, robben, drenthe, metzelder, nistelrooy, hunteelar

LOEB ÜN AKROPOL KAZASI SONRASI


6 Temmuz 2009 Pazartesi

EVLİYA MURAT


murat hacıoğlu denizlispor a transfer oldu ve son 10 sezondaki 8 transferini yapmış oldu. öyleki bazı takımlarda farklı sezonlarda ikişer kez oynadı. kariyerinin zirvesini buraya dikkat kariyerinde iki sezon üst üste oynadığı tek takım olan diyarbakırspor da yapıp, akabinde fenerbahçe ye transfer oldu. daum un fenerbahçe sinde kadroya girmekte zorlanınca tekrar anadolu ya döndü. geçen sezon erhan altın ın kocaelispor unda saygıyı hakedecek bir performans ortaya koydu ve hocasıyla bu kez denizli de buluştu.

5 Temmuz 2009 Pazar

FORMALARDAN DEVAM

eskişehirspor da puma yla anlaşmış, bunda türkiye de nike ın kulüplere sponsor değil para karşılığı malzeme sağlamasının rolü var. 5 ayrı tasarımda forma olacak.
bundesliga da borussia dortmund ve wolsburg u kaybeden nike werder bremen le anlaştı. bu arada nike ve adidas; real madrid için karşı karşıya gelecek.