5 Aralık 2009 Cumartesi

LILY ALLEN


KAYSERİ KAFASI

kayseri ve bursa yarın ligde çok önemli bir maç oynayacak. 2 takımda bu yıl iyi bir çizgi tutturdu ve de ilk yarıyı ikisinden birisi lider bitirirse kimse şaşırmayacak. ama konu bu değil. malum kayseri yeni bir stat yaptı fakat seyirci maçlara pek ilgi göstermiyordu. yönetim maça seyirciyi çekmek için bu maç öncesi biletleri 1 ve 2 tl olarak belirlemiş ve de bilet kalmamış. acaba yönetim diğer maçlar için de böyle bir fiyat uygulamasını devam ettirmeyi düşünüyor mu? stat 30 bin kişilik 10 ya da 20 tl den 5 bin satacağınıza 2 değil ama 3 tl den 25 bin bilet satılsa ticari olarak bir fark olmaz. bu hesabı kayserililere anlatmaya gerek yoktu sanırım.hem de zaten iyi oynayan takım seyirci desteğini arkasına almış olur.

4 Aralık 2009 Cuma

GIULIETTA GERİ DÖNDÜ.

147 nin yerine gelecek model 148, 149 ya da milano derken giulietta oldu. araç klasik alfa tasarımının günümüze yansımış bir hali. 2010 baharında avrupa da satışta türkiye de ne zaman satışaçıkacağı henüz belli değil.alfa 147 deki eksikliklerini gidermeye çalışmış. geliştirilmiş iç mekan kalitesi, start-stop düğmeli çalışma, küçük hacimli yüksek beygir üreten motorlar bunlardan birkaçı. diğer markaların zaten alfa ya göre olan eksikliklerini kapatmaları pek mümkün görünmüyor. ha bu arada 147 gta nın yerini alacak modelin adı Quadrifoglio Verde ve 1.75 litrelik motorla 235 beygir güç üretiyor.

1 Aralık 2009 Salı

AVRUPA FUTBOLU

bir el clasico daha geride kaldı. bu ve benzeri maçlar artık medyada daha fazla yer alır oldu. hele bu son maç aynı saatteki sivas-beşiktaş maçının önüne çıktı. bunun bir nedeni 2 takım arasındaki rekabet olabilir. fakat ülkemizdeki futbol seyircisi naklen yayınların da etkisiyle ligimizden çok avrupa da oynanan maçlara kayıyor. maçlar arasındaki kalite ve tempo farkını net biçimde görebiliyor. türkiye deki futbolun kalitesizliğe de bu duruma zemin hazırlıyor kuşkusuz. bu noktada şüphesiz federasyona ve kulüplerimize görev düşüyor. elbirliğiyle ligimizin seyir kalitesini yükseltecek önlemler alınmalı, değilse lig maçlarımızda zaten boş olan tribünler gibi maçları tv den de kimse izlemeyecek.

29 Kasım 2009 Pazar

NORMAL SONUÇ


el clasico da favori kazandı. fakat beklenildiği kadar tek taraflı bir maç olmadı. geçen sezonki maçları düşününce real madrid in 2. galactico hareketiyle aradaki oyun farkını bir nebze kapattığını söyleyebiliriz. artık gidişat nolur bilinmez ama 2. yarıda bernabeu daki maç her sonuca açık olacak gibi görünüyor. barcelona zaman zaman istediği oyunu sahaya yansıttı ancak inter maçı kadar kadar baskılı oynayamadı. bunda real madrid in orta saha ve ileri ucunun inter e göre daha yaratıcı oyunculardan kurulu olmasının payı büyük. hatta puyol un ekstra performansı olmasa real oyun 0-0 iken öne geçebilirdi. busquets atılıp, barca 10 kişi kalınca pellegrini nin ronaldo yu çıkarmasını yadırgadım. barca da her zamanki gibi xavi-iniesta müthiş oynadı. ibrahimoviç görevini tek vuruşla yaptı. real de kaka etkiliydi. maçın yıldızı da puyol dur.