31 Temmuz 2009 Cuma

GREER FENERBAHÇE ÜLKER DE

kinsey bekleniyordu greer geldi. transferden çok kadro planlaması öne çıkıyor. greer solomon la birlikte 1 numarayı paylaşmak için mi alındı, yoksa 2 numarada mı düşünülüyor. oyun kurucu oynayacaksa iyi bir seçenek değil, çünkü daha çok kendine oynayan bir oyuncu, skorer ama asisti, savunması yok. 2 numarada hücumda iş yapabilir ama savunmada zorlanacaktır. yine de hücum ve savunmada marques green den daha çok katkısı olacaktır.

NERDE O ESKİ FORMALAR - 2


sırada barcelona nın ezeli rakibi real madrid var.
futbolun endüstrileşmemiş yılları...
forma üreticisi kelme ve efsane teka forma reklamıyla...
94-96 yılları iç saha forması, dönemin yıldızları; redondo, prosinecki, m.laudrup, genç raul ve mijatovic...

RESMİ HAZIRLIK MAÇI

fenerbahçe de değişen çok şey var. takım çok arzulu, daha diri geçen seneye göre. bu yıl yediğinden fazlasını atmaya yönelik oynayacaklar belli ki. çünkü bilica dahil herkesin hücum arzusu ve yeteneği üst düzeyde. bu düzende temel sıkıntı savunmanın arkasında geniş alanlar bırakması olur. bu yıl orta saha ve kanatlarda çok fazla alternatif var. yeni transferlere gelince; christian sağlamcı, ayağı iyi ve uzun top yapabilen bir orta saha oyuncusu. rakipten dolayı defansif özelliklerini fazla göremedik. andre santos sol önde oynarsa hücüma çok katkısı olur. geride de iyi göründü fakat değerlendirmek için daha dişli rakipler ve onun uyum süresini bitirmesini beklemek gerekir. bilica yı zaten biliyoruz, fakat hücumda etkin olmak adına zaman zaman yerini kaybetti. yine de topla arası çok iyi. mehmet topuz un ise bu takımda oynayabilmesi için şu anda iyi durumda olan kazım ı kesmesi gerekecek. toplam olarak düşündüğümüzde yeni transferler takıma fiziksel açıdan güç katmış, üzerine bir de sorunsuz bir hazırlık dönemi geçiren emre yi eklersek, fenerbahçe oldukça diri göründü. yedek kulübesinin zenginliği de bu sezon fenerbahçe nin işini kolaylaştıracak.

30 Temmuz 2009 Perşembe

NERDE O ESKİ FORMALAR - 1

barcelona nın kappa lı yılları...
97-98 iç saha forması...
tartışmasız en güzel formalarının tasarlandığı yıllar. zaten kappa nın kötü bir tasarımı neredeyse yok. dönemin futbolcuları ise nadal, guardiola, luis enrique, stoichkov ve figo

SCHUMI DÖNERSE

schumacher in dönüşü neredeyse kesin gibi artık. sezonun kalan kısmında kaç puan alacak ya da başarılı diyebilmemiz için nasıl bir performans koymalı? yavaş yavaş toparlanan ferrari yle bakalım neler yapacak? ilk mücadele takım içinde olacak. sıralama ve yarışlarda raikkonen le arasında ciddi bir rekabet olur. ayrıca yarış kazanırsa müthiş bir iş yapmış olur tabii ki.

BİT PAZARI

fenerbahçe ülker mink oyuncu kurucu green i gönderdi. eski oyuncularından tarance kinsey i transfer etmeye uğraşıyorlar. daha önce de solomon benzer şekilde geri dönmüştü. en büyük dileğim; tanjeviç in de ayrılıp bir daha geriye dönmemesi

ÜSTÜNELANO


galatasaray elano yu transfer etti. yine üstünel büyük iş başarmış gibi gösteriliyor. 7-8 milyon euro bonservisine yıllık 3 milyon euro da kendisine verip, elano yu transfer etmek başarı falan değildir. tıpkı keita ve baros transferlerinde olduğu gibi. bu addamlar zaten kulüplerinde istenmeyen, yaşları 27-28 olmuş adamlar. bu tip oyuncuları avrupalılar bedave almazlarsa yüzlerine bile bakmıyorlar. farklı yapılanmalar seçmemiz lazım, düzen böyle giderse 3 büyükler 8 yabancısına toplam minimum 40 milyon bonservis, 20 milyon euro maaş dağıtır hale gelecek. böyle bir ekonomiyi devam ettirmek de imkansızdır. ancak 50 milyonluk kale arkası biletleri satarak bu ekonomiyi çevirmeye çalışacaklar yine.
teknik olarak konuşmak gerekirse lincoln sonrası takıma değer katacaktır. üçlü orta sahadaki kalite eksiğini giderecektir, arda yı ileri üçlüye kaydıracaktır.

29 Temmuz 2009 Çarşamba

BERLUSCONI NİN YENİ TRANSFER POLİTİKASI


milan ın sahibi berlusconi; yeni transfer politikaları gereği 23 yaş üstü oyuncuları transfer etmeyeceklerini söylemiş. ama bu yıl milan ın resmi ağızdan(galliani), ilgilendiği pek çok oyuncu hali hazır da 23 yaş üstü; David Trezeguet, Luis Fabiano ve David Beckham. demek ki politikalarını transfer sezonunun bitimine 1 ay kala değiştirdiler.

AH SİVAS VAH SİVAS


maçın başında kadroları görünce aklıma serdar akar ın dar alanda kısa paslaşmalar filmi geldi. mahalleli oyuncular takımı üst lige çıkarmış bir tek yeni transfer oktay (rafet el roman), profesyonel yapılmıştı, kalanlar takımda artık yoklardı. dün rafet el roman ları sedat, musa, ibrrahim ve apo ydu. sayı bu kadar az olunca sivas sanki 1 buçuk ay hiç antrenman yapmamış gibi oynadı. 2. yarı bu tip bir oyuna uyum gösterecek, takımı gelecek desteklerle rakip ssahada tutabilecek tek oyuncu olan ersen de çıkınca oyun tam bir ızdıraba döndü. kamanan girmeliydi fakat ersen le ikili oynamalıydı. petkovic e de değinmek lazım. her kalecinin şanssız günleri vardır, ancak çok önemli bir güne denk geldi petkovic in şanssızlıkları. hele takım bu kadar kötüyken, kalecinin oyunu bir nebze olsun tutmasını beklenir. bu takım geçen seneki düzeye erişebilir, fakat bunun biraz zaman alacağı kesin.

28 Temmuz 2009 Salı

FERGIE YE YENİ CEPHE AÇILDI


bu sezon dikkatinizi çekmiştir, alex ferguson biraz fazla konuşuyor, gereksiz polemiklere giriyor. şimdi ona yeni bir hedef belirdi: jose mourinho. son röportajında ingiltere yeniden dönmesi durumunda man. united ı çalıştırmak istediğini söylemiş ve eklemiş tabii onlar da isterse.

27 Temmuz 2009 Pazartesi

OLMAMIŞ BU FORMALAR


adidas bu yıl 3 modelle sınırlandırmış sanki 3 büyüğü. parçalı eh, beyaz kötü, mor rezalet olmuş. türk telekom reklamı da kötü duruyor formalarda, bir de sırttaki ülker reklamı, kısacası galatasaray ın formalarını hiç beğenmedim, geçen yılın gerisindeler. sanal alemde gezen pek çok tasarım bu formalardan daha iyiydi.

GENOVA BU İŞİ BİLİYOR


adamlar bu işten anlıyor, hele bizim takımlarla kıyaslarsak. geçen sezon düşen zaragoza dan aldıkları diego milito ya 13 milyon euro ödediler, inter e 25 e çaktılar. barcelona nın kapı önüne koyduğu, son sezonunu atletico madrid te geçiren motta yı bedelsiz aldılar, onu da inter e 15 milyon euro ya sattılar. bir de ferrari var tabi oradan da 4.5 milyon geldi. diğer sattıkları oyuncularla birlikte kasalarına giren para 53 milyon euro yu buldu. turkcell süper lig in toplam dışarı oyuncu satışı sizce ne kadar?

ALONSO SUZ VALENCIA OLUR MU?


renault nun aldığı ceza sonrası alonso nun kendi ülkesinde yarışması tehlikeye girdi. daha 4 haftalık bir süre var, cezaya itiraz gelecek. formula 1 deki ispanya lobisi malum, ceza yüklü bir para cezasına çevrilebilir. cezanın kalkmaması durumunda fantastik başka bir senaryo gündemde: alonso nun massa nın kazası yüzünden boş olan ferrari koltuğuna sezon sonunu! beklemeden geç(iver)mesi.


allah ım türkçe ne güzel bir dil!!

MILAN AYNI MILAN


milan ın kaka yı satması taraftarı çıldırtmıştı. yönetim hala kayda değer bir transfer yapamadı. dün amerika da oynanan milano derbisi gösterdi ki milan da değişen pek bir şey yok. takımın üzerinde sanki ölü toprağı var. takımı canlandıracak, harekete geçirecek birkaç transfer yapılmalı. kaka gitti, ne forvet ne orta saha alınmadı. tek stratejileri pirlo nun ara paslarıyla forvetleri kaçırmak. ronaldinho dan da medet ummalılar. onun eski performanslarını bir daha izleyebilecemizi düşünmüyorum.

26 Temmuz 2009 Pazar

MACARİSTAN SONRASI

büyükler arayı sonunda kapattı. mclaren ve ferrari, redbull la olan hız farklarını kapattıklarını gösterdiler. üstelik kerz i de ekleyince önümüzdeki yarışlarda bu gelişme hızlarını sürdürürlerse ön sıraları kimselere bırakmazlar. button ve brawn da şampiyon olmak istiyorlarlarsa kalan yarışlarda bir şeyler yapmamalılar çünkü sezonun 2. yarısı onlar için hiç de kolay geçmeyecek. massa büyük ihtimalle sezonun kalan kısmında yarışmayacaktır, hatta gelecek sezonları bile bana göre tehlikeye girmiştir.

sezonun en olaylı yarışı oldu. alonso nun renault sunun kopan lastiği sonrası kenara çekmeyerek, pit alanına kadar gitmesi sonucu bir sonraki yarıştan renault takım halinde ihraç edildi. webber pit alanından kontrolsüz çıkışı sonrası uyarı cezası aldı. yarış sonrası inceleneceği belirtilen raikkonen in vettel teması ise cezaya neden olmadı. massa 2 gün kontrollü bir şekilde uyutulacak ve cumartesi günü bir kez daha ameliyat edilecek. kasklar, araçlardan kopan parçalar hiç konuşulmadığı kadar gündeme taşınacak.

TESADÜFLERE İNANMAM

rubens barrichello aracından bir süspansiyon parçasının kopup, massa nın başına isabet etmesinin ardından geçen hafta benzer bir kaza sonucu yaşamını kaybeden Henry Surtees i de hatırlatıp tesadüfflere inanmadığını ve yeni önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.