31 Mart 2010 Çarşamba

BAYERN:2-1:MANUTD

manchester maça avantajlı başladı, iyi de götürdü oyunu. nani ve rooney ile 3 net pozisyon da buldu, fakat değerlendiremedi, değerlendiremedikçe de bayern in inancını artırdı. ilk yarıda kontrolü tamamen elinde tuttu. nani özellikle sağ kanatta etkili oldu. bayern ise manchester ın izin verdiği yerlerde top yapabildi. ribery sol kanattan etkili olmaya çalıştı ama golü bulup kapanan manchester defansı karşısında boşluk bulamadı. şansları 2. golü yememiş olmalarıydı.
2.yarıya bayern beklenildiği gibi daha hızlı ve iştahlı başladı. hamit le etkili oldular. ancak 2.golü yeme korkusuyla bekleri bir türlü hücuma dahil edemediler.60lardan sonra iki teknik adamdan da hamleler geldi. sir orta sahayı bir eksiltip, çift forvete dönerken, topu önde tutmayı hedefledi. van gaal ise varlık gösteremeyen müller i gomez ile değiştirdi. sir bir daha bulup, işi almanya da bitirmek derdindeydi. ama hesaplarını ribery nin frikiği bozdu. skora denge gelmişti artık.yaptığı değşikliklerden de verim alamadı. ancak 1-1 de fena skor değildi. fakat van gaal 1-1 ile yetinmek istemiyordu. 85 te hamit in yerine klose yi de alarak forveti üçledi. kısa süreliğine de risk almış oldu ve takımına galibiyet istediğinin mesajını net bir şekilde iletmiş oldu. son dakikada da united ın defans hatasını değerlendirip, golü buldular. artık bir hafta sonra united a galibiyet gerekecekti.son 15 maçta 11 gol bulan robben in sakatlıktan dönüşüyle hücum anlamında güçlenecek bir bayern ile old trafford atmosferinde başka türlü oynayan manchester ın maçı oldukça keyif verecek. united adına önemli eksik rooney nin yokluğu.



29 Mart 2010 Pazartesi

ÜÇLÜ PİRİZ, ALİ SAMİ YEN, MARKA DEĞERİ VE DERBİ

ali sami yen de ilginç bir o kadar da futbol olarak alışılmış bir gece yaşandı. 2 sezon önceki volkan-edu üretimi nonda golünün olduğu maç veya 1. daum döneminde appiah ın pası ve nobre nin mondragon un üzerinden aşırtma golünün olduğu maçtan futbol anlamında pek bir farkı yoktu. galatasaray hep iştahlı ve hücumcu çıkıyor sami yen e fenerbahçe ise sakin, ayağa pas oyunu oynayıp, maçı 0-0 a bağlamaya çalışıyor. sıkıştırabilirse 1 gol. bireysel hata olmazsa veya galatasaray olağanüstü iyi değilse gol yemiyor. istisna fenerbahçe nin 8 kişiyle bitirdiği kupa maçı. fenerbahçe taraftarı da, daum da(önceleri zico da, hatta aragones de) gümbür oynayıp ali sami yen den çıkamayacağını biliyor ve bu oyunu tercih ediyor. onun için de epey uzun bir süredir ali sami yen derbilerinde daha çok mücadele ön plana çıkıyor, kalite geride kalıyor. galatasaray aslında galibiyete yetecek 2 pozisyon buldu ama atamadı. eminim golü atsa fenerbahçe çıkaramazdı da. ama atamadılar, olmayacak bir gol yedi(ler). ilginç olan fenerbahçe evinde galatasaray ı bu durumda yakaladığında çok kolay dağıtabiliyor ama galatasaray ın henüz böyle bir şey yapabildiğini göremedik. dün galatasaray ın sorunu orta sahadaydı ama rijkaard sorunu başka yerde aradı. doğrusu transfer sorununda da başka yerde aradılar. defansa takviye doğru hamleydi fakat dos santos yerine orta sahaya takviye daha isabetli olurdu.

ali sami yen deki şeref tribünü sakinlerini ısıtmak için kullanılan ufoların güç kaynağı 3lü pirizleri görünce aklıma marka değeri tartışmaları geldi. defalarca gözümüze takıldı 3lü pirizler. ligimizin reytingi en yüksek maçı böyle görüntüler görmemeliyiz.