22 Aralık 2011 Perşembe

3-7-0

Artık takımlar 4-6-0 oynamalı tartismalari surerken guardiola yeni bir sistemi! futbol dünyasına armağan etti. Sizce sağlam iki stoperi ( yobo, serdar ) ve defansif özellikleriyle ziegler ile fenerbahce 3-7-0 oynayamaz mi? Alves gokhan i da unutmayalim. Takımda hazır forvet sıkıntısı da var.

BU YILKİ TRABZON

Trabzon son günlerde yöneticileri ve senol gunes in acıklamalariyla gundemde yer buluyor. Ben saha icindeki trabzon dan bahsedecegim. Gecen yılki basarili kadroyu elde tutamadilar. Yerlerine transferler yaptilar, transferin son gunlerinde de sampiyonlar ligi piyangosuyla 4 oyuncu daha aldilar. Ama ligde oldukca geri dustuler. 3 buyuklerin tamamina ikisine trabzon da olmak uzere kaybettiler. İcerde toplamda 4 mac kaybettiler. Kadroya gelirsek... Gecen yil onde oynayan 6 oyuncudan 4 u yok, bir tanesi eski yerinde oynuyor. Senol hoca Hemen hemen ayni sablonu farkli oyuncularla oynatiyor. Zokora sampiyonlar ligi icin mucadele gucune katki yapti fakat selcuk un hucum yonundeki katkisini yapamadi. Alanzinho veye adrian; jaja etkisini neredeyse hicbir mac yaratamadi. Sag acikta burak in yerine bambaska ozelikteki serkan oynuyor. Tum bunlara yogun mac trafiginin getirdigi fiziki yorgunluk ve konsantrasyon problemlerini de ekleyince trabzon puan olarak ligde geri dustu. Senol hoca giden gelen oyunculari dusunup, takimin belki oyun sistemini en azindan ligdeki maclar icin degistirebilseydi, sonuc belki farkli olurdu.

19 Aralık 2011 Pazartesi

FENERBAHÇE:1 TRABZONSPOR:0

Malum olaylar nedeniyle farklı anlamlar yüklenmiş bir maç oldu. Trabzon cephesinin tansiyon yükseltme çabalarına fenerbahçe tarafı alınabilecek cezaları düşünerek de olsa sağduyu ve önlemlerle - yıllar sonra dikilen tel örgüler - yaklaşınca futbol dışı unsurlar devreye girmedi.
Tansiyonu yüksek, tempolu, gergin bir maç oldu. Fenerbahçe golü bulana kadar hareketli, tempolu ve istekli ama kısır bir hücum futbol oynadı. Trabzon golü yiyene kadarki periyodu iyi kullanamadı. Rakibi kontrol etmeye uğraştı ama hesapta olmayan bir duran top işlerini bozdu. golden sonra oyun dengelendi. Kırmızı karta kadar fenerbahçe skor koruma içgüdüsüyle oynadı. Kırmızı karttan sonra Fenerbahçe ikinci golü bulmaya çalıştıysa da başarılı olamayıp, son dakikaları heyecan içinde geçirdiler.
Trabzon da Burak çok yalnız kaldı, serkan ve halil savunma görevlerini önplanda tuttular. Fenerbahçe de Serdar mükemmele yakın oynadı, Gökhan a gereksiz çıkan sarı kart, ikinci sarı tartışmalarını alevlendirdi. Aykut un atılışında ikinci sarının ağır olduğunu da söylemem gerek, Gökhan da bunu hakeme söyleyerek önemli bir duruş gösterdi. Sonuç olarak Trabzon oldukça geri düştü. Fenerbahçe yarışa devam etti.