23 Mart 2010 Salı

DOYMAK BİLMEYENLER


manchester sonlara doğru ligde yine öne geçti, şampiyonlar liginde de varlar. biz de şampiyon olan takım ertesi sezon doyuma ulaşır. adamlarda ne mide varmış doymak falan bilmiyorlar, sürekli iştah kabarık, fizik, teknik, taktik dışında bir açıklaması var bu işin.

ERTUĞRUL SAĞLAM


kayserispor dayken uefa tarafından en iyi genç antrenörler arasında gösterilmişti. adamlar bizim gibi değil, tahminlerinde yanılmıyorlar. kayseri de kupa kazanıp, beşiktaş a gitti, orda tartışmalar arasında bir sezondan braz fazla kalabildi, sonra bursa ve de bugünlere geldi. ama şimdi ilginç bir durum var. eğer beşiktaş a gitmeden önce böyle bir başarı yakalasaydı hemen beşiktaş için adı geçerdi ama tersi olunca herkes ters köşe vaziyetinde. inşallah gelecek sezonda takımın başında kalır.

İLKLERİN SEZONU

sezon öncesi böyle bir tabloyla karşılaşılacağı söylense kimse inanmazdı. bursaspor 8 hafta kala 5 puan önde, gerideki rakipleri birbirleriyle oynayacak. üstelik bursa neredeyse sıfır maliyetle kurdu bu takımı. her mevkide alternatif oyuncuları var. ertuğrul sağlam en zorlu maçlarda bile rotasyon uygulayabildi. yabancı türk ayrımı yapmadı. büyüklerin beğenmediği oyuncularla (zapotocny, ali tandoğan, ömer erdoğan, hüseyin çimşir, mustafa keçeli) buralara geldiler. dahası anadolu takımlarında istenmeyen oyuncular da rotasyonda ve de önemli süreler alıyorlar. kayseri den öğrencileri turgay ve iglesias kapı önüne konmuştu mesela, kirita bütün anadolu yu gezdi. sağlam geçen sezon takımda gördüğü eksiklikleri çok iyi giderdi. altyapıdan gelenlere de ayrı bir paragraf açmak lazım. sercan, volkan, veli, bekir ozan ve son maçta gördüğümüz ismail. herkesin dilinde bir de büyükler utansın falan var. ben katılmıyorum, bursa iyi kadro kurdu, iyi seyircisi var, en formda türk antrenöre sahipler. fenerbahçe mesela pahalı ama kötü bir kadroya sahip, antrenöre hiç girmiyorum, galatasaray ın antrenörü türkiye ye yabancı ve de formsuz, mustafa denizli değişik duygular için gitgeller yaşıyor, yıllar sonra savunmacı bir takım kurguluyor. bu arada da bursa doğruları üstüste koyuyor ve de aradan sıyrılıyor. fena mı oluyor, kesinlikle hayır. artık 5 büyüğümüz var. gözümüz aydın...