12 Eylül 2011 Pazartesi

TURNUVA ERKEN BİTTİ

geçen yılki başarı, bu yılki beklentiyi artırmıştı. beklentiyi karşılayacak kadroya da sahiptik. fakat bu yıl olmadı. geçen yılla kıyas yapılacak tüm değerlendirmelerde geçen yılki seyirci desteği atlanmamalıdır. takım genelde bıkmış, temposuz ve mücadele etmiyormuş gibi göründü, ancak kaybettiğimiz her maçı da kazanacak duruma getirdik. burdan şu çıkar; takımda müthiş bir potansiyel var. bu noktadan ilerleyince bu potansiyelin zaman zaman kullanıldığını sahada gördük. kısa periyotlarla da olsa takımımızın iyi oynadığı anlar oldu. önemli olan bunu tüme yaymak ya da 12 oyuncudan verimli olan beşi sahada tutabilmekti. bu noktada coach katkısının beklenenden az olduğu kanısındayım ama orhun ene ilk kez takımı yönetti. eksikleri olabilir, onu bu göreve getirenler bu noktayı hesaba katmalılardı. kadro konusunda da oğuz, izzet, sinan ve cenk akyol önemli maçlarda neredeyse hiç kullanılmadı. sinan ı ve oğuz u bir kenara bırakırsak, hidayet, ömer onan ve kerem tunceri nin 2013 te bu takımda olmayacağını düşündüğümüzde daha iyi bir kadro planlamasına gidilebilirdi.



esas üzüldüğümüz nokta; bizi çok ufak farklarla yenen takımlar devam ederken biz dışarıda kaldık. oyuncularımızın bir kademe üst bir performansla bu turnuvanın sonuna kadar gidebileceğini gördük. olimpiyat vizesini alamadık belki ama umarım teknik ve idari ekibimiz önemli dersler almışlardır.

son bir söz de hidayet için... 2006 hariç; uzun yılardır milli takımda mücadele veriyor, çoğu zaman da takımı sırtladı. o tarz bir oyuncu olmadığı halde ondan hep takımın sayı yükünü çekmesini bekledik, zaman zaman isteğimizi yerine getirdi. ama her zaman savunmada müthiş oynadı liderlik yaptı. şimdilerde çok eleştiriliyor, bir kaç gün içinde de muhtemelen milli takımı bıraktığını açıklayacaktır. son on yıldakini performansını unutmayıp, ona teşekkür etmeliyiz.

Hiç yorum yok: